Oda Haberleri

YÖNETMELİĞİN YAPTIRIM UYGULAMA TARİHİ 01.01.2016 TARİHİNE KADAR UZATILDI.

0 Yorumlar
2237
10 Kas 2015

03.02.2015 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren Ağız ve DiÅŸ SaÄŸlığı Hizmeti Sunulan Özel SaÄŸlık KuruluÅŸları Hakkında YönetmeliÄŸin uygulanmasında yaÅŸanan sorunlara çözüm yolları önerilerek, Yönetmelik yaptırımlarının ertelenmesi BirliÄŸimiz tarafından talep edilmiÅŸtir. 


Talebimiz sonucu ;Yönetmelik kurallarının iller arası uygulama farklarının olduÄŸu, binalardaki asansör zorunluluÄŸundan, bulundurulması zorunlu araç, gereç ve tıbbi cihazlara, işçi saÄŸlığı ve iÅŸ güvenliÄŸi önlemlerinden tıbbi atık kurallarına kadar pek çok alanda birbiriyle oldukça farklı uygulama örnekleri bulunduÄŸu, ayrıca, somut olgulara iliÅŸkin olarak Bakanlığın yazılarında da YönetmeliÄŸin uygulama kurallarının farklı biçimde ifade edildiÄŸi gerekçeleriyle, bu süreçte diÅŸhekimlerinin gerekli hazırlıkları tamamlayabilmeleri için Yönetmelik yaptırımlarına iliÅŸkin  erteleme tarihi 01.01.2016 olarak belirlenmiÅŸtir.   

Bakanlığın yayımladığı genelge ektedir.
http://www.tdb.org.tr/userfiles/files/SB_Genelgesi_ADS_Yon_Uyum_Sureci.pdf
0.0
Son Düzenleme: 23 Kasým, 2015
İlgili Haberler: TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ VE DİŞHEKİMLERİ ODALARININ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK YÜRÜ AİLE DİŞHEKİMLİĞİ PİLOT UYGULAMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI YAPILDI VERBİS`E KAYIT VE BİLDİRİM UYGULAMA VİDEOSU HAZIRLANDI TDB 26. ULUSLARARASI DİŞHEKİMLİĞİ KONGRESİ (DİYARBAKIR) 27-30 MAYIS 2021 TARİHİNE ERTELENDİ 1 NİSAN`DA DİŞHEKİMLİĞİNDE ACİL UYGULAMALAR GÜNCELLENDİ T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Kurumlarına Yönelik Alınacak Uygulamaların Belirlenmesi E-ARŞİV FATURA UYGULAMASI BAŞLADI DİŞHEKİMLERİNDE E-SERBEST MESLEK MAKBUZU UYGULAMASI KİŞİSEL VERİLERİ TOPLAMA YÖNETMELİĞİNİN YÜRÜTMESİ BİR KEZ DAHA DURDURULDU E-REÇETE UYGULAMASI HAKKINDA AÇIKLAMA

Henüz yorum yok...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.