Oda Haberleri

AİLE DİŞHEKİMLİĞİ PİLOT UYGULAMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI YAPILDI

0 Yorumlar
578
05 Ara 2022

T.C Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Dairesi tarafından düzenlenen ‘Aile Dişhekimliği Pilot Uygulama Değerlendirme Çalıştayı’, 23-24 Kasım 2022 tarihlerinde Ankara’da yapıldı. Çalıştayın açılış konuşmalarını T.C Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin gerçekleştirdi.

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı A.Tarık İşmen ve AKP Burdur Milletvekili Dişhekimi Bayram Özçelik de açılışta birer konuşma yaptılar. Toplantıya ayrıca TDB MYK üyesi Gürbüz Eldeniz ve TDB Aile Dişhekimliği Çalışma Grubu üyesi Tümay İmre katıldılar.

Pilot olarak Eskişehir, Karabük ve Kırşehir illerinde başlatılan Aile Dişhekimliği Uygulama Modeli Sunumu ise Ağız ve Diş Sağlığı Daire Başkanı Doç. Dr. Emre Korkut tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra pilot illerde modeli başarıyla uygulayan dişhekimlerine plaketleri takdim edildi.

Aile Dişhekimliği Uygulamasının Türkiye geneline yaygınlaştırılması için yol haritasının belirlenmesi amacıyla pilot uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin tüm yönleriyle değerlendirildiği Çalıştay da, mevzuat ve bilgi sistemleri altyapısı ve performans kriterleri iç ve dış paydaşların katılımıyla ele alındı. Grup çalışmalarının raporlandırılması ve çalıştay raporlarının sunumu ile Çalıştay sona erdi.

Türk Dişhekimleri Birliği

0.0
Son Düzenleme: -/-
İlgili Haberler: SAĞLIK HİZMETLERİNDE TANITIM VE BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK DEĞERLENDİRME TOPLANT TDB 27. ULUSLARARASI DİŞHEKİMLİĞİ KONGRESİ WEB SAYFASI YAYINDA! TDB 19. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI TDB 26.ULUSLARARASI DİŞHEKİMLİĞİ KONGRESİ ERKEN KAYIT İÇİN SON TARİH: 13 MAYIS 2022, CUMA BASIN AÇIKLAMASI BİLİMSEL DİŞHEKİMLİĞİ'NİN 113.YILINDAYIZ! `Mesleğimizin Geleceği Tehlikede` TDB 26. ULUSLARARASI DİŞHEKİMLİĞİ KONGRESİ & EXPODENTAL DİŞHEKİMLİĞİNİN EN BÜYÜK BİLİM VE TEKNOL TDB 26. ULUSLARARASI DİŞHEKİMLİĞİ KONGRESİ 2-5 EYLÜL 2021 TARİHLERİNE ERTELENDİ VERBİS`E KAYIT VE BİLDİRİM UYGULAMA VİDEOSU HAZIRLANDI SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İZİN, İSTİFA VE EMEKLİLİK İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME YAPILDI TDB TABELA STANDARTLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Henüz yorum yok...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.