Oda Haberleri

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DÖNEMİNDE MUAYENEHANELER VE DİĞER SAĞLIK KURULUŞLARI ÇALIŞABİLİR

0 Yorumlar
912
27 Nis 2021

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DÖNEMİNDE
MUAYENEHANELER VE DİĞER SAĞLIK KURULUŞLARI ÇALIŞABİLİR

İçişleri Bakanlığı’nın 27.04.2021 tarih ve 89780865-153-7576 sayılı Genelge’sine göre 29 Nisan 2021 - 17 Mayıs 2021 arasında sokağa çıkma yasağından, faaliyet kısıtlamasına ve seyahat yasaklarına kadar çeşitli kısıtlamalar öngörülmüştür.

Bu Genelge’de, kısıtlamalardan muaf olan kişi ve kuruluşlara ilişkin açıklamalara da yer verilmiş; sağlık hizmetlerinin sürdürüleceği belirtilmiştir.

Yine Genelge ekindeki Liste’de belirtildiği şekliyle “…özel sağlık kurum ve kuruluşları…ile buralarda çalışanlar, hekimler…” sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuştur. Buna bağlı olarak, “Zorunlu sağlık randevusu olanlar” da söz konusu kısıtlamadan muaftır.

Bu bağlamda, bulunulan yer İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından farklı yönde bir karar alınmadığı takdirde özel hastane, merkez, poliklinik ve muayenehaneler ile burada görevli çalışanlar ve dişhekimleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaftır. Aynı şekilde, bu sağlık kuruluşlarında zorunlu sağlık randevusu olan hastalar da bu kısıtlamadan muaftır.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan dönemde faaliyetini sürdürecek olan dişhekimlerinin yanlarında çalışanlara, bu durumu belgeleyen bir yazı vermeleri hastaların randevularının da dişhekimi tarafından düzenlenen belge ile belgelenmesi yaşanabilecek sorunların önüne geçmek bakımından yararlı görülmektedir. 

Tanınmış olan bu muafiyet, dişhekimleri, çalışanlar ve hastalar bakımından sadece sağlık hizmetinin yürütülmesi ve sağlık hizmetine erişim içindir. Dolayısıyla muafiyet nedeni ve buna bağlı olarak zaman ve güzergâh ile sınırlıdır.

Bütün bunlardan başka, yaşanmakta olan salgın hastalığın bulaşma yolları gözetilerek zorunlu olmayan tedavi randevularının ertelenmesi, yapılması gereken tedavilerde ise sağlık önlemlerine en yüksek önemin gösterilmesinin kişisel ve toplumsal sorumluluğumuzun bir gereği olduğu düşünülmektedir.

Türk Dişhekimleri Birliği

0.0
Son Düzenleme: -/-
İlgili Haberler: SAĞLIK HİZMETLERİNDE TANITIM VE BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK DEĞERLENDİRME TOPLANT SAĞLIK HİZMETLERİNDE TANITIM VE BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYINLANDI KİŞİSEL SAĞLIK VERİLERİ IV.ULUSAL KONGRESİ KİTABI YAYINLANDI SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İZİN, İSTİFA VE EMEKLİLİK İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME YAPILDI SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARI SAĞLIK ALANINDAKİ EMEK VE MESLEK ÖRGÜTLERİNİN 2021 YILI SAĞLIK BÜTÇESİ ÜZERİNE GÖRÜŞÜ Sağlık Emek ve Meslek Örgütlerinden Ortak Açıklama: COVID-19 SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MESLEK HASTALIĞID MUAYENEHANELERDE IŞIKLI TABELA KULLANIMI KİŞİSEL SAĞLIK VERİLERİ IV.ULUSAL KONGRESİ WEBINAR ORTAMINDA 24-25 EKİM 2020 TARİHLERİNDE YAPILACAK TBMM SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU TOPLANTILARINA KATILMA TALEBİMİZİ İLETTİK...

Henüz yorum yok...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.